x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 1,7 milioane de euro destinate României şi Bulgariei, redirecţionate de UE către Germania

1,7 milioane de euro destinate României şi Bulgariei, redirecţionate de UE către Germania

23 Aug 2013   •   12:50
1,7 milioane de euro destinate României şi Bulgariei, redirecţionate de UE către Germania

O sumă de 1,7 milioane de euro, iniţial alocată persoanelor sărace din Bulgaria şi România, va fi redirecţionată către Germania pentru integrarea nou-veniţilor români şi bulgari din această ţară, a indicat Deutsche Welle, informează agerpres.ro.

Motivele pentru care a apărut această schimbare sunt duble. În primul rând, banii vor fi redirecţionaţi, pentru că cele două ţări balcanice nu sunt în măsură să îi utilizeze. În al doilea rând, banii şi-au schimbat cursul din cauza afluxului de români şi bulgari în Germania, informează sursa germană.

Decizia survine în contextul în care autorităţile municipale din multe oraşe germane au raportat probleme cu nou-veniţii din Bulgaria şi România. În consecinţă, Comisia Europeană şi guvernul landului german Renania de Nord-Westfalia au decis deblocarea unui total de 1,7 milioane de euro pentru integrarea nou-veniţilor, care vor beneficia de cursuri în limba germană, de recalificare şi de formare profesională.

În aşteptarea celui de-al doilea val de imigranţi din Bulgaria şi România anul viitor, municipalităţile vor angrena, de asemenea, mai mulţi asistenţi sociali care vorbesc ambele limbi, conchide Deutsche Welle. 

×