x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei a fost lovit de ruși

Cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei a fost lovit de ruși

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   09:54
Cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei a fost lovit de ruși
Sursa foto: Hepta

Cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei, aflat în regiunea Zaporojia, a fost lovit în timpul unui atac aerian al rușilor. Pagubele sunt însemnate, anunță ucrainenii. Un incendiu de proporții a izbucnit în urma loviturii.

Compania hidroenergetică de stat Ukrhydroenergo a anunțat vineri dimineață că barajul Dnipro din Zaporojia a fost atacat, dar că nu există riscul unei breșe.

„În prezent este un incendiu la stație. Serviciile de urgență și lucrătorii din domeniul energiei lucrează la fața locului”, a transmis compania, potrivit Sky News.

Traficul peste baraj este blocat.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Halushchenko, a declarat că este cel mai mare atac asupra infrastructurii energetice din ultima perioadă.

„Acum, inamicul efectuează cel mai mare atac asupra industriei energetice ucrainene din ultima vreme. Scopul nu este doar de a deteriora, ci de a încerca din nou, ca anul trecut, să provoace un eșec pe scară largă a sistemul energetic al țării. Din păcate, există lovituri și daune la instalațiile de generare a energiei, sistemele de transport și distribuție în diferite regiuni”, a spus ministrul ucrainean pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina baraj