x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Singapore: Un bărbat condamnat pentru trafic de canabis va fi spânzurat

Singapore: Un bărbat condamnat pentru trafic de canabis va fi spânzurat

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   15:30
Singapore: Un bărbat condamnat pentru trafic de canabis va fi spânzurat
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Singapore vor spânzura un bărbat condamnat pentru trafic de canabis. Decizia va fi pusă în aplicare miercuri și a stârnit mari controverse.

Activiștii susțin că Tangaraju Suppiah a fost condamnat pe baza unor probe slabe. În replică, autoritățile spun că acesta a beneficiat de un proces echitabil și au programat execuția pentru miercuri, potrivit BBC. Singapore are unele dintre cele mai dure legi antidrog din lume, despre care spune că sunt necesare pentru a proteja societatea.

În ultimele zile, membrii familiei lui Tangaraju Suppiah și activiștii au trimis scrisori președintelui singaporez Halimah Yacob, solicitând clemență. În caz s-a implicat și miliardarul britanic Sir Richard Branson care a cerut oprirea execuției și o revizuire a deciziei.

Tangaraju, în vârstă de 46 de ani, a fost condamnat pentru „complicitate" în legătură cu livrarea unui kilogram de canabis din Malaezia în Singapore în 2013. Deși nu a fost prins în timpul livrării, procurorii au susținut că Tangaraju a fost responsabil pentru coordonarea drogurilor.

Legea din Singapore prevede pedeapsa cu moartea pentru traficul de droguri, dar are pedepse mai mici pentru curieri. În ultimul apel al lui Tangaraju, judecătorul a fost de acord cu procurorii care susțineau că bărbatul a fost responsabil pentru coordonarea livrării, ceea ce a exclus varianta ca el să primească o sentință mai blândă.

De asemenea, activiștii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Tangaraju nu a beneficiat de un interpret și a fost nevoit să își susțină singur ultimul apel, deoarece familia sa nu a putut să îi asigure un avocat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: singapore spanzurat