x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat de 90 de ani, arestat pentru că a hrănit neregulamentar oamenii fără adăpost din oraşul său

Bărbat de 90 de ani, arestat pentru că a hrănit neregulamentar oamenii fără adăpost din oraşul său

05 Noi 2014   •   13:46
Bărbat de 90 de ani, arestat pentru că a hrănit neregulamentar oamenii fără adăpost din oraşul său

Arnold Abbott, un bărbat de 90 de ani din oraşul Fort Lauderdale, din statul american Florida, a fost arestat în timp ce hrănea oamenii fără adăpost din oraş pe motiv că nu a respectat regulile impuse de primărie pentru astfel de activităţi caritabile.

Abbott, care fusese însoţit de doi preoţi în acţiunea sa, riscă 60 de zile de închisoare şi o amendă de 500 de dolari.

Începând cu 22 octombrie 2014, primăria din Fort Lauderdale a decis ca cei care vor să hrănească oamenii străzii în aer liber să o facă la cel puţin 150 de metri orice sediu de firmă sau clădire rezidenţială şi să pună la dispoziţia oamenilor străzii toalete portabile.

Arnold Abbott nu a respectat aceste reguli, susţinând că este aproape imposibil să găseşti un astfel de loc în oraş.

"Unul dintre poliţişti s-a apropiat şi a strigat la mine: 'Pune farfuria jos chiar acum!', de parcă aş fi avut o armă în mână", a povestit bărbatul. "Este o lipsă de omenie", a adăugat Abbott.

Bărbatul nu este la primul incident de acest fel. În 1999, Abbott a fost acuzat că încalcă regulile hrănind oamenii străzii pe plajă. Bărbatul a dat atunci primăria în judecată, având câştig de cauză.

"Va trebui să merg iar la tribunal şi să dau în judecată acest frumos oraş. Vorbim de cei mai săraci dintre cei mai săraci oameni. Nu au nici măcar un acoperiş deasupra capului, la cine pot ei să apeleze?", spune Abbott.

Se estimează că Fort Lauderdale trăiesc 10.000 de oameni fără adăpost. Primarul Jack Seiler a comentat scurt incidentul, afirmând că: "În Fort Lauderdale se aplică legea". 

×
Subiecte în articol: oameni fara adapost