x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbat din New Jersey, condamnat la opt ani de închisoare pentru apartenenţă la Statul Islamic

Bărbat din New Jersey, condamnat la opt ani de închisoare pentru apartenenţă la Statul Islamic

02 Mai 2018   •   11:42
Bărbat din New Jersey, condamnat la opt ani de închisoare pentru apartenenţă la Statul Islamic

Un bărbat în vârstă de 24 de ani din New Jersey a fost condamnat marţi la opt ani de închisoare pentru că a planificat să adere la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a informat Departamentul american al Justiţiei, relatează dpa. 

Sentinţa a fost pronunţată împotriva lui Samuel Rahamin Topaz, care a recunoscut că a planificat să călătorească în străinătate pentru a se alătura organizaţiei teroriste. Sentinţa în cazul lui Topaz, care a fost arestat de FBI în iunie 2015, prevede de asemenea ca acesta să fie supravegherea pe toată durata vieţii după ce va ispăşi pedeapsa cu închisoarea. 

Samuel Rahamin Topaz a recunoscut că el şi alţi trei bărbaţi - un fost coleg de liceu Nader Saadeh, fratele său Alaa Saadeh şi un Munther Omar Saleh - au vizionat înregistrări video cu execuţia unor persoane de altă religie decât cea musulmană şi considerate trădători ai Islamului. 

El le-a spus anchetatorilor că şi ceilalţi bărbaţi intenţionau să se alăture Statului Islamic, a precizat într-un comunicat Departamentul Justiţiei. 

Topaz a admis că el cunoştea faptul că Statul Islamic este considerată o organizaţie teroristă care a cucerit teritorii în străinătate, care alungă persoane de altă religie decât cea musulmană din casele lor şi îi execută pe cei care nu se supun ordinelor sale.

Nader şi Alaa Saadeh au fost condamnaţi la 10 şi respectiv 15 ani de închisoare după ce au recunoscut că au intenţionat să furnizeze sprijin material Statului Islamic. Munther Omar Saleh a pledat vinovat şi a fost condamnat la 18 ani de închisoare, a precizat Departamentul Justiţiei american.

AGERPRES

×