x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bărbatul urmărit pentru că l-a amenințat cu moartea pe Donald Trump, arestat

Bărbatul urmărit pentru că l-a amenințat cu moartea pe Donald Trump, arestat

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2024   •   17:20
Bărbatul urmărit pentru că l-a amenințat cu moartea pe Donald Trump, arestat

Un bărbat din Arizona, dat în urmărire pentru că l-ar fi amenințat cu moartea pe candidatul republicat la președenția SUA, Donald Trump, a fost arestat de autorități.

Un bărbat din Arizona, SUA, urmărit pentru că ar fi lansat amenințări pe rețelele de socializare la adresa fostului președinte Donald Trump, a fost arestat joi, conform anunțului făcut de Biroul Șerifului din Cochise County, informează Reuters.

Donald Trump, candidatul republican pentru alegerile prezidențiale, se afla în Cochise County în aceeași zi, în cadrul unei vizite la granița SUA cu Mexicul, parte din campania sa electorală.
Individul arestat, Ronald Lee Syvrud, în vârstă de 66 de ani, avea mai multe mandate de arestare emise în Wisconsin, potrivit autorităților.

Acesta a fost reținut joi după-amiază și dus în custodie, fiind ulterior încarcerat în închisoarea din Cochise County pe baza unui mandat de arestare emis în Graham County, Arizona.

Acuzațiile includud nerespectarea obligației de înregistrare ca infractor sexual și două capete de acuzare pentru amenințări în acest caz.

În timpul vizitei în Arizona, Donald Trump a fost întrebat despre amenințările primite. „Nu sunt foarte surprins și motivul este că vreau să fac lucruri foarte rele pentru cei răi”, a răspuns Trump.

Incidentul se înscrie într-o serie de amenințări la adresa candidaților înaintea alegerilor generale din 5 noiembrie.

La începutul lunii august, un bărbat din Virginia a fost acuzat de amenințări la adresa vicepreședintei Kamala Harris, în timp ce, în decembrie, un alt bărbat din New Hampshire a fost arestat pentru că și-ar fi manifestat intenția de a ucide candidați republicani.

În iulie, Donald Trump a fost rănit ușor la ureche într-o tentativă de asasinat care a dus la rănirea a două persoane și a ucis o alta.

Incidentul a atras critici asupra Serviciilor Secrete ale SUA, sfârșindu-se cu demisia directorului agenției.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×