x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Barroso: Ascensiunea euroscepticismului dovedeşte pierderea încrederii în elitele politice

Barroso: Ascensiunea euroscepticismului dovedeşte pierderea încrederii în elitele politice

de Agerpres    |    26 Mai 2014   •   21:23
Barroso: Ascensiunea euroscepticismului dovedeşte pierderea încrederii în elitele politice

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a apreciat luni că ascensiunea înregistrată de partidele eurosceptice la alegerile pentru Parlamentul European este legată de o tot mai accentuată lipsă de încredere a cetăţenilor în elitele aflate la guvernare, transmite AFP.

"Suntem extrem de preocupaţi de această tendinţă", a declarat Barroso în cadrul unui forum privind politica monetară organizat de Banca Centrală Europeană la Sintra, în apropiere de Lisabona. "Încrederea cetăţenilor europeni în elite a scăzut de o manieră dramatică, generând preocupări profunde şi frică de viitor", a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

"Europa iese din cea mai mare criză financiară, economică şi socială de la începutul integrării europene, care a fost cel mai mare test de rezistenţă la care au fost supuse instituţiile europene", a mai spus Barroso.

Printre factorii care au dus la creşterea euroscepticismului el a enumerat şomajul, resentimentele faţă de străini şi problemele legate de imigraţie.

"Acesta este un teren fertil pentru ascensiunea populismului şi a naţionalismului", a declarat preşedintele CE. 

×