x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Benedict al XVI-lea, în stare gravă

Benedict al XVI-lea, în stare gravă

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2022   •   13:45
Benedict al XVI-lea, în stare gravă
Sursa foto: Hepta

Fostul papă Benedict al XVI-lea are starea de sănătate gravă, dar stabilă. Și-a petrecut noaptea asistat de medici.

"Situația sa nu s-a schimbat față de ieri", au declarat pentru ANSA surse aflate în contact cu mănăstirea ”Mater Ecclesiae” din Cetatea Vaticanului, în care s-a retras Benedict al XVI-lea.

Fostul papă și-a petrecut noaptea sub controlul continuu al medicilor, iar monitorizarea va continua și în orele următoare.

După abdicarea răsunătoare din februarie 2013 și o perioadă de aproximativ patru săptămâni pentru a se pregăti pentru conclav, Ratzinger a renunțat oficial la tronul papal la 28 februarie 2013, deschizând astfel așa-numita fază de „sede vacante”. În acel moment a părăsit Vaticanul pentru o scurtă perioadă de timp, zburând cu elicopterul la Castel Gandolfo, unde a petrecut perioada Conclavului tocmai pentru a nu influența, chiar și prin prezența sa indirectă, alegerea noului Papă.

Dar după alegerea lui Bergoglio, pe 13 martie 2013, Benedict al XVI-lea s-a întors la Vatican pentru a intra în posesia noii sale locuințe, în mănăstirea Mater Ecclesiae, situată pe vârful muntelui Vatican, în apropiere de replica grotei de la Lourdes.

Aproape nimic oficial nu s-a aflat vreodată despre starea de sănătate a lui Benedict al XVI-lea, cu excepția declarațiilor secretarului său, monseniorul Gaenswein, care l-a menționat întotdeauna ca pe o persoană cu „mintea limpede", dar cu agravări continue ale stării sale fizice, mai ales legate de problemele de mers care, la un moment dat, l-au obligat chiar să folosească un cărucior.

Recent, scriitorul Giorgio Odifreddi a dezvăluit că Ratzinger a rămas de ceva vreme fără voce. Nu se știe dacă a avut vreodată COVID, dar cu siguranță a fost vaccinat, scrie agenția de știri italiană.

Arhiepiscopul de München, Reinhard Marx, le-a cerut credincioșilor să se unească în rugăciune pentru Benedict al XVI-lea, preluând apelul Papei Francisc. "Dacă Sfântul Părinte Francisc ne spune că trebuie să ne unim în rugăciune, o vom face astăzi într-un mod special cu tinerele și tinerii creștini", a spus cardinalul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: benedict stare grava