x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Berlu" si-a legalizat amfiteatrul din curte

"Berlu" si-a legalizat amfiteatrul din curte

16 Oct 2004   •   00:00

Premierul italian Silvio Berlusconi a reusit performanta de a trece in legalitate amfiteatrul grecesc, tunelul à la James Bond si gradina cu cactusi cu care si-a "imbunatatit" recent resedinta din Sardinia.

IRINA CRISTEA

Mediul inconjurator trebuie protejat de capriciile a cine stie ce excentric caruia i-ar trece prin gand sa construiasca, fara autorizatie, vreun amfiteatru in stil grecesc, vreo cinci piscine sau un lac artificial. Asta spune o lege votata recent in Parlamentul de la Roma. Problema este ca o fraza scoate de sub incidenta legii tocmai amfiteatrul in stil grecesc, cele cinci piscine, lacul artificial si ale cateva "imbunatatiri" pe care premierul Silvio Berlusconi le-a adus recent Vilei Certosa din Sardinia, resedinta sa de vara.

IERTAT. Legea prevede ca sunt scutiti de amenzi si de alte sanctiuni proprietarii care au incheiat deja lucrarile, cum este cazul premierului italian. In ciuda eforturilor Opozitiei, actul legislativ a trecut de Parlament, iar adversarilor lui Berlusconi nu le-a ramas decat sa protesteze public. Ei spun ca singurul scop al legii a fost de trece in legalitate modificarile aduse de Berlusconi la vila si de a incheia dezbaterile pe acest subiect.

Amnistia prevazuta de actul legislativ votat zilele trecute vizeaza atat constructiile deja terminate, cat si pe cele din "zone protejate", iar Vila Certosa indeplineste ambele criterii, fiind intr-o regiune ce se bucura de o atentie speciala din partea fortelor de securitate. Asta nu doar pentru ca locatar este premierul tarii, ci si pentru ca aici poposesc oaspeti importanti ai acestuia, cum ar fi premierul britanic Tony Blair sau presedintele rus Vladimir Putin.

EXPLICATII. In vara, cand constructiile erau in toi, Opozitia a reclamat ca la "santierul" de la vila lui Berlusconi muncitorii isi vad de treaba fara autorizatiile necesare si sunt deci ilegale. La acea vreme, seful serviciilor de informatii a argumentat ca "imbunatatirile" au implicatii profunde in securitatea nationala si in consecinta nu este nevoie de o autorizatie.

DE LUX

Datorita imbunatatirilor din vara, resedinta de vacanta a lui Berlusconi beneficiaza, printre altele, de o replica dupa un amfiteatru grecesc antic (foto), cu 400 de locuri sapate in granit, 2.000 de cactusi atent selectionati de premier si lacul artificial sunt de natura a asigura securitatea liderului italian. Vila Certosa are deja 27 de camere si mai mult de 80 de hectare de gradina si padure. Cand lucrarile vor fi incheiate, oaspetii premierului se vor putea delecta in sase noi piscine sau naviga pe Marea Mediterana, la care vor ajunge printr-un lift special, Ã la James Bond, sapat in stanca de pe coasta Sardiniei. Cei care s-au bucurat primii de aceste imbunatatiri au fost Tony si Cherie Blair, care s-au relaxat cateva zile in Sardinia alaturi de Berlusconi.
×
Subiecte în articol: externe