x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi, apărat de George Clooney?

Berlusconi, apărat de George Clooney?

de Anca Aldea    |    29 Mar 2011   •   21:55
Berlusconi, apărat de George Clooney?
Sursa foto: /reuters

158809-clooney.jpgAvocaţii lui Silvio Berlusconi au propus, ca martori în procesul în care premierul italian este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, mai multe nume cu greutate. „I-am propus ca martori, între alţii, pe actorul George Clooney, dar şi pe miniştrii Franco Frattini (Externe), Mara Carfagna (Egalitatea de Şanse) şi Maria Stella Gelmini (Educaţie)”, a declarat un avocat al premierului italian.

În total, spun apărătorii lu Berlusconi, pe lista martorilor se află 78 de nume, care urmează să fie evaluate, dar nu neapărat acceptate de instanţă. Procesul intentat lui Berlusconi urmează să înceapă la 6 aprilie la Tribunalul din Milano, aminteşte presa italiană, citată de Mediafax.

Premierul în vârstă de 74 de ani este suspectat că a întreţinut relaţii intime cu o minoră de origine marocană. În acest caz, mai sunt cercetaţi trei apropiaţi ai premierului – Dario „Lele” Mora ( specialist în impresariat artistic), Nicole Minetti (fostul dentist al lui Berlusconi) şi Emilio Fede (directorul redacţiei de ştiri a postului Rete4). Ei sunt cercetaţi pentru favorizarea prostituţiei, după ce adolescenta de origine marocană a declarat că, minoră fiind, a fost invitată la petreceri desfăşurate în vila lui Berlusconi de la periferia oraşului Milano şi a întreţinut relaţii intime cu premierul italian.

Minora în cauză, poreclită Ruby „Hoaţa de inimi” şi cunoscută sub numele adevărat Karima El Mahroug, a fost reţinută în mai 2010 de poliţia italiană, sub suspiciunea că a furat aproximativ 3.000 de euro şi mai multe bijuterii din casa unei prietene. Ea le-a declarat anchetatorilor că, la vârsta de 17 ani, avusese relaţii sexuale cu Berlusconi, dar mai târziu şi-a schimbat depoziţia, afirmând că acele contacte fizice au avut loc când ea avea 24 de ani. Ruby a recunoscut că a participat la trei petreceri organizate în vila lui Berlusconi, alături de alte zece dame de companie. 

×