x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Berlusconi nu scapă de critica prostituatelor nici măcar în Turcia

Berlusconi nu scapă de critica prostituatelor nici măcar în Turcia

08 Aug 2009   •   00:00

Patrizia D"Addario, prostituata de lux din Bari, care a dezvăluit că s-a culcat contra cost cu premierul italian Silvio Berlusconi, a reuşit să îi facă reclamă proastă acestuia chiar şi în Turcia. Prostituata a fost invitată la o foarte urmărită emisiune în direct a unei televiziuni din Istanbul exact în aceleaşi momente când liderul de la Roma se întreţinea la Ankara cu omologii Vladimir Putin şi Recep Tayyp Erdogan.



Corriere della Sera, citat de Agerpres, informează vineri că D"Addario a fost prezentă la populara emisiune "Teke tek" - "Faţă în faţă" a canalului Haberturk, care a plătit-o cu 35.000 de euro pentru a povesti despre aventura cu Il Cavaliere şi a comenta împreună cu prezentatorul turc imaginile transmise în direct pe un monitor şi care îl arătau pe premierul italian întâlnindu-se cu Putin şi Erdogan.


Prostituata de lux a fost tratată ca o vedetă şi într-o ţară musulmană, ea fiind întâmpinată joi pe aeroportul din Istanbul de zeci de zgomotoşi jurnalişti turci, refuzând însă să discute cu aceştia pentru a respecta contractul de exclusivitate cu Haberturk, mai relatează Corriere della Sera. Şi canalul italian de ştiri non-stop Skytg24 a prezentat vineri secvenţe cu inedita ediţie a emisiunii "Teke tek", comentând ironic că D"Addario a devenit ca şi Berlusconi o expertă în politica internaţională, având în vedere că în ultimele săptămâni a acordat interviuri în foarte importante publicaţii din Franţa, Spania, Marea Britanie, în care a vorbit nu numai despre relaţia ei cu Berlusconi, ci şi despre politica italiană în general.


Berlusconi s-a aflat joi la Ankara pentru a asista la semnarea de către Putin şi Erdogan a acordului prin care Turcia permite amplasarea gazoductului South Stream în apele sale teritoriale din Marea Neagră. Premierul italian a subliniat că acest acord, precum şi cel referitor la implicarea Rusiei în construcţia oleoductului Samsun-Ceyhan reprezintă şi "succese personale" ale sale, având în vedere participarea la cele două proiecte şi a companiei energetice italiene Eni.

Il Cavaliere a mai insistat şi asupra aportului relaţiilor sale personale cu Putin, Erdogan, colonelul El-Ghaddafi şi alţi lideri arabi din Mediterana în asigurarea dezvoltării Eni şi a independenţei energetice a Italiei. Agenţia Reuters a informat, citând surse oficiale turce, că vizita la Ankara, solicitată de Berlusconi în ultimul moment şi considerată şi surprinzătoare având în vedere că el nu şi-a pus semnătura pe niciunul dintre acordurile încheiate joi, a creat şi deranj la nivelul guvernului de la Ankara pentru că liderul de la Roma şi-a arogat prea multe merite faţă de finalizarea tratativelor ruso-turce.


De asemenea, Reuters a menţionat că principalul motiv al vizitei lui Berlusconi la Ankara a fost tocmai distragerea atenţiei opiniei publice din Italia de la scandalurile sexuale în care este implicat în ultima perioadă.

×
Subiecte în articol: externe