x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bild: Schumacher comunică din priviri cu soţia lui, Corinna, dar şi cu medicii

Bild: Schumacher comunică din priviri cu soţia lui, Corinna, dar şi cu medicii

de Istvan Deak    |    17 Iun 2014   •   14:30
Bild: Schumacher comunică din priviri cu soţia lui, Corinna, dar şi cu medicii

Ceea ce Bunte anunţase încă de săptămâna trecută, Bild a confirmat în cursul zilei de luni: Michael Schumacher nu mai este în comă şi a părăsit spitalul din Grenoble. Jurnaliştii de la Bild prezintă în ediţia de marţi mai multe detalii menite să dea speranţe într-o revenire a fostului campion mondial de Formula 1: Schumacher este în multe momente conştient şi poate să comunice parţial cu medicii şi familia sa din priviri”. “Michael Schumacher a părăsit Centrul Spitalicesc Universitar Grenoble, pentru a-şi continua drumul lung spre refacerea completă”, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al familiei, Sabine Kehm. Între timp, Schumacher a ajuns la clinica de reabilitare CHUV (Centre Hospitalier Universitaire Vaudois) din Lausanne, Elveţia. Clinica se află la doar 40 de km de locuinţa lui Schumacher din Gland am Genfersee. “Domnul Schumacher a fost internat luni dimineaţă la CHUV. Familia este cu el, într-o locaţie specială a clinicii, care să asigure sfera privată şi cea mai bună îngrijire medicală”, a confirmat purtătorul de cuvânt al clinicii, Darcy Christen.

Bild pune rămânerea sa în viaţă pe seama ambiţiei extraordinare care i-a caracterizat întreaga carieră. “Ambiţia şi puterea dată de soţia Corinna l-au ajutat să părăsească după 169 de zile spitalul din Grenoble. În fiecare dimineaţă a acestor 169 de zile, Corinna a parcurs drumul de 170 de kilometri dintre Gland şi Grenoble, pentru a-i fi alături. În fiecare după-amiază se întorcea la Gland pentru a avea grijă de cei doi copii, Gina Maria şi Mick. Săptămâni întregi, viaţa lui Schumacher a fost în pericol. Atunci când fanii aproape că îşi pierduseră orice speranţă, ambiţia lui Schumi a izbândit. Ambiţia sa şi a Corinnei de a nu renunţa, de a avea răbdare chiar de ar fi durat o veşnicie”, notează Bild.

Tactica paşilor mărunţi l-a ajutat pe Schumacher să fie pe drumul cel bun, chiar dacă refacerea sa completă ar putea dura ani, fără vreo garanţie că va fi mai fi vreodată într-adevăr completă. Tot Bild anunţă că în unele momente, Schumi reuşeşte să respire neasistat de aparate. Chiar dacă e sprijinit de un aparat respiratoriu, el nu mai este conectat la alte aparate care să îl ţină în viaţă. Chiar şi aşa, cele şase luni de luptă şi-au pus amprenta asupra corpului său. A slăbit 20 de kilograme, ajungând la doar 55 de kg la 1,74 înălţime. Încă din momentul în care era în comă, medicii l-au supus unor terapii care să îi animeze muşchii. “Schumi încă nu poate vorbi, însă reacţionează la voci. El comunică folosind ochii şi reacţionează mult mai puternic la vocea soţiei decât la cea a altor persoane”, susţine Bild.

×
Subiecte în articol: accident schumacher michael schumacher