x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Biletele pentru zborul în spațiu cu Virgin Galactic costă 450.000 de dolari

Biletele pentru zborul în spațiu cu Virgin Galactic costă 450.000 de dolari

07 Aug 2021   •   18:30
Biletele pentru zborul în spațiu cu Virgin Galactic costă 450.000 de dolari

Virgin Galactic a redeschis vânzările de bilete pentru zborurile sale spațiale, la un preț de 450.000 dolari pe loc, scrie BBC.

Compania condusă de miliardarul Richard Branson a finalizat primul său zbor complet cu echipaj către marginea spațiului în iulie.

Firma speră să înceapă zborurile comerciale anul viitor, după finalizarea mai multor misiuni de testare.

Anterior, a vândut bilete la 250.000 dolari bucata, dar s-a oprit în 2014, după un accident fatal.

Într-o declarație, șeful companie Michael Colglazier a declarat că misiunea de testare de succes de luna trecută a reînnoit interesul public pentru oferta firmei.

Virgin Galactic se luptă în prezent cu Blue Origin, condusă de Jeff Bezos de la Amazon, și Space X, deținută de Elon Musk, de la Tesla, pentru a dezvolta o piață a turismului spațial.

La câteva zile după misiunea Virgin din iulie, Bezos a participat la primul zbor de testare complet echipat al unuia dintre vehiculele sale în spațiu. Prețul biletelor Blue Origin este estimat la 200.000 - 300.000 de dolari.

Între timp, Space X a efectuat primul zbor de test cu echipaj al navei Dragon către Stația Spațială Internațională (ISS).

În cadrul unui parteneriat cu NASA, compania intenționează să transporte în viitor astronauți către ISS. De asemenea, intenționează să trimită trei turiști într-o călătorie de 10 zile, mai târziu în acest an.

Pentru zborurile sale, Virgin a declarat că potențialii turiști vor avea opțiunea de a cumpăra locuri simple, pentru grupuri sau de a rezerva întregul avion.

Cei care și-au exprimat deja interesul pentru zboruri vor putea să își rezerve mai întâi locurile. Aproximativ 600 de bilete fuseseră vândute înainte de oprirea vânzărilor.

Următorul zbor spațial al companiei va avea loc la sfârșitul lunii septembrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: virgin galactic