x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bill Clinton a înverzit

Bill Clinton a înverzit

de Sînziana Stancu    |    04 Oct 2010   •   00:00
Bill Clinton a înverzit
Sursa foto: /Reuters

Ahtiat după hamburgeri, barbecue şi pizza, fostul preşedinte american s-a speriat rău de boala de inimă pe care a căpătat-o şi a trecut pe regim cu fructe şi legume.



La nunta fiicei lui, Chelsea, Clinton le-a vorbit oaspeţilor, între altele, şi despre virtuţiile regimului vegetarian, pe care le-a decoperit într-o carte intitulată simplu "The China Study". Cartea descrie dieta strictă, pe care fostul şef de la Casa Albă o urmează pentru a combate boala coronariană de care suferă, şi care a început deja să dea rezultate, Clinton arătând mai zvelt şi mai tânăr, scrie Daily Mail.

El urmează un regim preponderent vegetarian, având la bază o dietă săracă în grăsimi, fără lactate sau carne. "Urmez o dietă bazată în principal pe plante. Mănânc legume, vegetale şi fructe. În fiecare dimineaţă beau un supliment proteic ¬ dar nu lactat ¬ beau lapte de migdale amestecat cu fructe şi un praf de proteine, astfel încât să-mi asigur necesarul de proteine pentru o zi chiar de dimineaţă", s-a confesat Clinton, unui post de televiziune american, când un reporter l-a întrebat ce a făcut de arată aşa bine şi a reuşit să slăbească.

PAŞI SPRE VINDECARE
Pe vremuri, când era la Casa Albă şi pleca la jogging, dimineaţa, însoţit de bodyguarzii săi, întrerupea alergatul şi "vira" spre primul McDonald's, unde se îndopa cu hamburgeri. Acum, el a mărturisit că mai mănâncă din când în când peşte şi niciodată pui sau curcan. Cât despre alte sortimente de carne nici nu poate fi vorba.

Chiar dacă s-a solidarizat cu fiica lui, care a urmat un regim vegetarian cu mult înainte de a se căsători, Clinton s-a sfătuit cu medicii săi dacă e bine să urmeze o astfel de dietă. Profesorul Dean Ornish, de la Universitatea California, unul dintre medicii săi, care promovează de mai mult timp dietele pe bază de plante, combinate cu yoga, meditaţia, managementul stresului şi exerciţiile fizice pentru combaterea afecţiunilor cardiace, i-a dat avizul medical lui Clinton pentru această dietă.

"Studiile noastre au arătat că schimbările simple în dietă şi stilul de viaţă pot avea un efect foarte puternic nu numai în prevenirea bolii, ci şi în vindecarea chiar şi a celor mai severe boli coronariene", a declarat Ornish.

×
Subiecte în articol: externe