x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blair a pierdut un fief electoral

Blair a pierdut un fief electoral

17 Iul 2004   •   00:00

Raportul Butler privind veridicitatea informatiilor serviciilor secrete britanice referitoare la intrarea Marii Britanii in razboiul cu Saddam, de partea Statelor Unite, a facut primele victime.

Desi premierul Tony Blair a fost "achitat" de documentul prezentat de lordul Bulter, partidul sau laburist a pierdut joi alegerile legislative partiale in circumscriptia Leicester de sud, regiune aflata in centrul Marii Britanii.

ANTIRAZBOI. Considerat unul dintre fiefurile laburistilor in ultimii cinci ani, Leicesterul de sud a fost castigat de candidatul liberal-democrat Parmjit Singh Gill, a carui campanie electorala a fost axata strict pe opozitia fata de razboiul din Irak. Cu putin timp inaintea acestui scrutin au avut loc alegeri legislative intr-un oras invecinat, Birmingham, unde laburistii au castigat totusi la o distanta foarte mica fata de ceilalti contracandidati.

Potrivit AFP, rezultatele celor doua scrutine sunt raspunsul firesc al electoratului, care l-a facut pe Tony Blair sa plateasca pentru politica pe care o promoveaza si, mai ales, pentru participarea si sprijinirea razboiului din Irak. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe