x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Blunkett: adio, Guvern!

Blunkett: adio, Guvern!

16 Dec 2004   •   00:00

Ministrul britanic de Interne, David Blunkett, al carui nume a fost implicat intr-un scandal legat de viata sa privata, acuzat de abuz de putere, a demisionat.


MARINA CONSTANTINOIU

DEMISIE. Blunkett a spus adio Ministerului de Interne
Lovitura pentru Tony Blair. Care vede plecand din propriul Guvern un prieten vechi si unul dintre stalpii acestuia, Blunkett fiind recunoscut pentru intransigenta in lupta contra terorismului.

Are 57 de ani si o gramada de probleme in ultimele saptamani. A fost obligat sa recunoasca faptul ca serviciile sale au facilitat obtinerea unei vize permanente pentru dadaca filipineza a fostei sale amante, Kimberly Quinn. Blunkett a subliniat insa ca nu-si aminteste sa fi dat ordine in acest sens, dar a adaugat ca-si va asuma responsabilitatea acestui scandal si va demisiona.

.

RELATIE CU PROBLEME . Demisie de onoare, dar problema personala a ramas nerezolvata. Blunkett si Quinn (44 de ani) sunt la cutite. El sustine ca el este tatal baiatului ei in varsta de doi ani si a facut apel la justitie pentru a capata acces la copil. Kimberly, care-i casatorita, este insarcinata, iar nasterea celui de-al doilea copil al sau este asteptata in februarie.

Pentru a se dovedi abuzul de putere al lui Blunkett in cazul obtinerii vizei pentru dadaca a fost deschisa o ancheta independenta, care a scos la iveala un schimb de email-uri intre Ministerul de Interne si departamentul pentru Imigratie, referitor la viza dadacei. Postul lui Blunkett a fost preluat de Charles Clarke, actualul ministru al Educatiei, iar in locul lui Clarke a venit Ruth Kelly, care era secretar de stat la Educatie.
×
Subiecte în articol: externe blunkett