x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boeing-ul 777 Malaysia Airlines, în continuare de negăsit. SUA contribuie la căutări cu nave şi avioane

Boeing-ul 777 Malaysia Airlines, în continuare de negăsit. SUA contribuie la căutări cu nave şi avioane

11 Mar 2014   •   09:26
Boeing-ul 777 Malaysia Airlines, în continuare de negăsit. SUA contribuie la căutări cu nave şi avioane

Marina americană va trimite o a doua navă în Marea Chinei Orientale pentru a participa la căutarea Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines dispărut la sfârşitul săptămânii trecute

AFP citează un comunicat al Pentagonului, potrivit căruia distrugătorul USS Kidd se va alătura în zona cercetată celuilalt distrugător aflat în zonă încă de sâmbătă, USS Pinckney. Autorităţile malaysiene au anunţat că dublează zona explorată în încercarea de a găsi rămăşiţele avionului care transporta 239 de persoane.

"Continuăm să ajutăm guvernul malaysian în operaţiunile sale de cercetare şi de salvare legate de dispariţia zborului 370", a explicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steven Warren, confor căruia cele două nave americane transportă elicoptere Sea Hawk MH-60, echipate cu camere în infraroşu pentru operaţiuni de căutare noaptea.

Pinckney a reperat duminică nişte sfărâmături în apă, dar marinarii americani au stabilit că ele nu proveneau de la aeronava dispărută.

Un avion de supraveghere P-3C Orion este, de asemenea, la faţa locului şi efectuează rotaţii de nouă ore, plecând de la baza din Subang Jaya, în Malaysia.

Pe de altă parte, FBI şi Agenţia americană de securitate în transporturi (NTSB) au trimis în Malaysia tehnicieni şi anchetatori pentru a ajuta la cercetări, însă responsabilii americani nu au precizat până în prezent dacă pun dispariţia avionului în legătură cu un act terorist.

Zborul MH370, plecat din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing şi având 239 de persoane la bord, a dispărut brusc de pe radare în primele ore ale dimineţii de sâmbătă, în timp ce se afla undeva între coasta orientală a Malaysiei şi sudul Vietnamului.

×