x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Probleme privind alimentarea cu electricitate la Kiev, din cauza bombardamentelor ruse

Probleme privind alimentarea cu electricitate la Kiev, din cauza bombardamentelor ruse

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2022   •   20:45
Probleme privind alimentarea cu electricitate la Kiev, din cauza bombardamentelor ruse
Sursa foto: Hepta

Numeroase zone din regiunea Kiev au rămas fără electricitate ca urmare a bombardamentelor efectuate luni de armata rusă asupra reţelei energetice din Ucraina, afirmă guvernatorul regional, Oleksii Kuleba, citat de agenţia Reuters.

Oleksii Kuleba a declarat că 40% din clădirile situate în regiunea Kiev nu sunt alimentate cu electricitate. Oleksii Kuleba susţine însă că nu există "efecte critice" ca urmare a bombardamentelor Rusiei, lăudând eficienţa sistemelor antiaeriene ucrainene.

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat că firmele energetice depun eforturi pentru reluarea alimentării cu electricitate. Liderul de la Kiev susţine că sistemele antiaeriene ucrainene au doborât majoritatea rachetelor lansate de armata rusă.

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite în urma bormbardamentelor efectuate luni de Rusia în Ucraina, potrivit autorităţilor ucrainene, citate de cotidianul Le Monde.

În afară de Kiev, au fost raportate întreruperi ale alimentării cu electricitate în regiunile Krivii Rig, Odesa, Sumi şi Mikolaiv.

Sursă ucraineană: stocurile de rachete ale rușilor au ajuns la „niveluri critice"

Ucraina afirmă că stocurile rusești de rachete de precizie au ajuns la „niveluri critice", dar atacurile sunt încă un „test serios"

Serviciul de informații al apărării din Ucraina anunță că, deși stocurile de rachete rusești ar fi scăzut la „niveluri critice", Rusia încă mai are suficiente pentru a provoca daune grave infrastructurii ucrainene.

Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al serviciului, a declarat luni la televiziunea ucraineană că atacurile din timpul zilei au fost „un alt atac terorist asupra infrastructurii pașnice, civile, în primul rând asupra infrastructurii energetice".

Iusov a mai spus că „în ceea ce privește armele de înaltă precizie din Rusia, după mulți indicatori, stocurile de rachete au scăzut la niveluri critice".

„Rușii nu-și pot permite acum [atacuri masive regulate cu rachete], dar acest lucru nu reduce pagubele aduse infrastructurii și pierderile pentru Ucraina. Acesta este un test serios pentru noi. Au mai rămas multe rachete S300, așa că orașele din prima linie pot fi lovite mai mult", a precizat oficialul, potrivit CNN.

Oficialul ucrainean a refuzat să comenteze informațiile privind exploziile produse luni în apropierea aerodromurilor din orașele rusești Riazan și Engels.

 

(sursa: Mediafax)

×