x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardamentele rușilor fac noi victime în estul Ucrainei

Bombardamentele rușilor fac noi victime în estul Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2022   •   15:00
Bombardamentele rușilor fac noi victime în estul Ucrainei

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite, în urma bombardamentelor efectuate de armata rusă în mai multe regiuni din Ucraina, informează agenţia de presă Ukrinform, citată de cotidianul Le Monde.

În ultimele 24 de ore, armata rusă a efectuat bombardamente în regiunile Sumi, Zaporojie, Harkiv, Dnipropetrovsk, Lugansk, Doneţk şi Herson, anunţă autorităţile ucrainene.

Cel puţin o persoană a fost ucisă în regiunea Harkov, două au fost rănite în Doneţk, iar una în Herson, a declarat Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev.

Situaţia este "dificilă şi dureroasă" pe frontul din Donbas, necesitând "toată forţa şi concentrarea", a admis luni preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunţat că Administraţia de la Kiev ar vrea organizarea unui summit internaţional pentru pace până la sfârşitul lunii februarie, cu medierea Naţiunilor Unite, dar a condiţionat prezenţa reprezentanţilor Rusiei de lansarea unui proces internaţional pentru crime de război.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ucraina razboi