x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson preia conducerea guvernului britanic: Angela Merkel vrea să continue o ''prietenie strânsă'' cu Londra

Boris Johnson preia conducerea guvernului britanic: Angela Merkel vrea să continue o ''prietenie strânsă'' cu Londra

23 Iul 2019   •   19:54
Boris Johnson preia conducerea guvernului britanic: Angela Merkel vrea să continue o ''prietenie strânsă'' cu Londra

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat marţi pe noul premier britanic Boris Johnson, insistând asupra faptului că ea şi-ar dori să continue "prietenia strânsă" cu Marea Britanie, aflată în plin divorţ de UE, informează AFP.

"Îl felicit pe Boris Johnson şi aştept cu nerăbdare o bună colaborare. Cele două ţări ale noastre trebuie să continue să fie unite printr-o prietenie strânsă", a subliniat şefa guvernului german într-un mesaj pe Twitter postat de către purtătoarea sa de cuvânt Ulrike Demmer.

În una din primele declaraţii făcute după alegerea sa, Boris Johnson a promis, aşa cum a făcut şi în timpul campaniei sale, că Brexitul va avea loc la 31 octombrie, o nouă dată prevăzută după ce Regatul Unit a eşuat în ratificarea acordului de retragere negociat cu UE înainte de sfârşitul lunii martie.

Boris Johnson, fost ministru de externe, care a concurat cu actualul şef al diplomaţiei britanice Jeremy Hunt la şefia Partidului Conservator şi implicit la funcţia de prim-ministru, a obţinut 66% din voturile celor aproximativ 159.000 membri ai Partidului Conservator care s-au exprimat.

Potrivit AFP, cancelarul german se află în prezent în vacanţă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Boris Johnson angela merkel