x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Pistorius, noul ministru german al apărării, se va deplasa în curând în Ucraina

Boris Pistorius, noul ministru german al apărării, se va deplasa în curând în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   09:30
Boris Pistorius, noul ministru german al apărării, se va deplasa în curând în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Noul ministru german al apărării, Boris Pistorius, intenționează să viziteze Ucraina în curând, a declarat acesta pentru un ziar german, în timp ce Berlinul se confruntă cu presiuni pentru a permite expedierea de tancuri de fabricație germană în această țară.

„Ceea ce este sigur este că voi călători curând în Ucraina. Probabil chiar în următoarele patru săptămâni”, a declarat Pistorius pentru Bild am Sonntag într-un interviu publicat duminică.

Vineri, Germania și aliații occidentali nu au ajuns la nicio decizie legată de trimiterea de tancuri Leopard 2 în Ucraina, în ciuda rugăminților Ucrainei de a avea tancuri moderne pentru a-și spori eforturile de apărare.

Întrebat despre tancuri, Pistorius a spus în interviu: "Suntem într-un dialog foarte strâns cu partenerii noștri internaționali, în primul rând cu SUA, pe această temă".

Surse germane au declarat, de asemenea, agenției de știri Reuters că ar permite ca tancurile fabricate în Germania să fie trimise în Ucraina pentru a ajuta la apărarea acesteia împotriva Rusiei, dacă Statele Unite sunt de acord să trimită propriile tancuri.

Cu toate acestea, oficialii americani au declarat că administrația președintelui Joe Biden nu este pregătită să trimită propriile tancuri, inclusiv M1 Abrams.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: boris pistorius leopard 2 M1 Abrams