x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bosnia și Herțegovina, invitată să adere la Uniunea Europeană

Bosnia și Herțegovina, invitată să adere la Uniunea Europeană

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   07:46
Bosnia și Herțegovina, invitată să adere la Uniunea Europeană
Sursa foto: X

Liderii Uniunii Europene au convenit joi să invite Bosnia și Herțegovina să deschidă negocierile de aderare la UE, subliniind în același timp că țara balcanică va trebui să întreprindă mai multe reforme înainte de începerea discuțiilor.

„Felicitări! Locul vostru este în familia noastră europeană”, le-a transmis bosniacilor Charles Michel, președintele Consiliului European al liderilor UE, într-o postare pe X, după ce a anunțat decizia, luată în cadrul unui summit la Bruxelles.

„Decizia de astăzi este un pas important pe drumul vostru spre UE. Acum, munca grea trebuie să continue, astfel încât Bosnia și Herțegovina să avanseze în mod constant”, a spus acesta, potrivit Reuters.

Decizia este privită pe scară largă ca un pas istoric pentru Bosnia și Herțegovina, sporind speranțele că țara ar putea depăși instabilitatea marcată de rivalități etnice și amenințări de secesiune, la aproape trei decenii de la sfârșitul unui război devastator.

Ministrul de externe Elvedin Konakovic a spus pentru postul de televiziune N1 că este vorba de „una dintre cele mai bune zile din istoria” țării.

(sursa: Mediafax)

×