x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bosnia: Pagubele cauzate de inundaţii, evaluate la două miliarde de euro

Bosnia: Pagubele cauzate de inundaţii, evaluate la două miliarde de euro

de Agerpres    |    18 Iun 2014   •   21:41
Bosnia: Pagubele cauzate de inundaţii, evaluate la două miliarde de euro

Pagubele provocate în luna mai de cele mai grave inundaţii ce au lovit Bosnia în decurs de un secol sunt evaluate la aproximativ două miliarde de euro şi acest lucru va afecta grav în acest an economia locală, potrivit unui evaluări internaţionale prezentate marţi la Sarajevo, relatează AFP.

"Impactul economic al acestei catastrofe naturale ce a lovit Bosnia a fost evaluat la aproximativ patru miliarde de mărci convertibile", adică două miliarde de euro, a declarat presei un purtător de cuvânt al delegaţiei Uniunii Europene în Bosnia, Andy McGuffie.

Produsul Intern Brut (PIB) bosniac a crescut în 2013 la aproximativ 13,3 miliarde de euro şi aceste daune reprezintă practic 15% din această sumă. Această evaluare a fost făcută de experţi ai UE, ONU şi ai Băncii Mondiale precum şi de către autorităţile locale.

Evaluarea ar urma să constituie document de bază pentru o conferinţă internaţională a donatorilor prevăzută să aibă loc în luna iulie, la Bruxelles, având ca obiectiv colectarea de fonduri pentru reconstrucţia Bosniei şi a Serbiei, care a fost de asemenea afectată de intemperii.

×
Subiecte în articol: inundatii bosnia