x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREAKING NEWS. Sistemele de comunicaţii - întrerupte INTENŢIONAT la bordul avionului malaezian deturnat

BREAKING NEWS. Sistemele de comunicaţii - întrerupte INTENŢIONAT la bordul avionului malaezian deturnat

15 Mar 2014   •   09:15
BREAKING NEWS. Sistemele de comunicaţii - întrerupte INTENŢIONAT la bordul avionului malaezian deturnat
Sursa foto: AZHAR RAHIM/EPA

Sistemele de comunicaţii ale avionului malaezian dispărut în urmă cu o săptămână au fost întrerupre intenţionat - a anunţat sâmbătă dimineaţă prim-ministrul Malaeziei, Najib Razak, citat de BBC.

Noile indicii, furnizate de sateliţi şi radare care au urmărit zborul MH370, sunt în concordanţă cu ipoteza unei "acţiuni deliberate a unei persoane de la bordul avionului", a spus premierul.

Astfel, investigaţiile intră într-o nouă fază, concentrându-se pe echipaj şi pasageri.

Citeşte şi: Enigma MH370. Percheziţii la locuinţa pilotului avionului dispărut

Citeşte şi: ZBORUL MH370, ultima ipoteză: Avionul a fost deturnat de un pilot experimentat, care a ştiut să evite radarele civile

Cursa Malaysia Airlines, a dispărut acum o săptămână, cu 239 de persoane la bord. Aparatul, care efectua un zbor între Kuala Lampur şi Beijing, a întrerupt legătura cu controlorii de trafic pe când se afla deasupra Mării Chinei de Sud, după o oră de zbor.

"Cu o mare probabilitate", comunicaţiile au fost tăiate deliberat, iar avionul şi-a schimbat cursul, întorcându-se spre vest şi survolând din nou Malaezia - a spus premierul Razak.

×