x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe BREXIT Berlinul va face tot posibilul ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană cu un acord

BREXIT Berlinul va face tot posibilul ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană cu un acord

17 Ian 2019   •   16:16
BREXIT Berlinul va face tot posibilul ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană cu un acord

Germania va face tot posibilul în zilele următoare pentru a se asigura că există un acord pentru momentul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, a declarat joi ministrul de externe german Heiko Maas, relatează Reuters.
Şeful diplomaţiei germane a subliniat însă că, având în vedere blocajul parlamentar din Marea Britanie cu privire la termenii Brexitului cu mai puţin de trei luni înainte de ieşirea din UE, planificată pentru 29 martie, Germania va intensifica pregătirile pentru un Brexit fără acord. 
Parlamentarii britanici au respins marţi cu o largă majoritate acordul privind Brexitul negociat de premierul conservator Theresa May cu Bruxellesul, aminteşte Reuters.
"În următoarele zile şi săptămâni, vom face tot ce putem astfel încât Marea Britanie să iasă (din UE) cu un acord", a spus Heiko Maas în Bundestag (camera inferioară a Parlamentului german).
"Suntem pregătiţi pentru toate scenariile - continuăm să facem planuri pentru scenariul unui Brexit fără acord şi vom intensifica aceste pregătiri - este vorba de prevenirea oricărui impact negativ pentru cetăţenii şi companiile noastre", a mai spus ministrul de externe german.
El a subliniat că Marea Britanie trebuie să explice cum intenţionează să procedeze dacă doreşte să obţină o extindere a perioadei de negociere aferente articolului 50, iar UE trebuie să ţină cont de apropiatele alegeri pentru Parlamentul European din luna mai. 
"Dacă a fost ceva pozitiv în acest proces, a fost unitatea şi solidaritatea celor 27 de membri (care rămân) în UE şi noi
trebuie să menţinem această unitate după Brexit, dar şi acum, în această fază", a mai spus Maas în aplauzele parlamentarilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania Marea Britanie acord brexit