x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bruxelles - Printul Charles pierde bani

Bruxelles - Printul Charles pierde bani

de Maria Toader    |    12 Iun 2006   •   00:00
Bruxelles - Printul Charles pierde bani

Autoritatile de la Bruxelles vor sa reduca subventiile pentru agricultura in cazul proprietatilor private. Printre cei afectati de noua masura s-ar putea numara chiar familia regala britanica.

Executivul european si-a propus sa duca o lupta pe viata si pe moarte in incercarea de a reforma Politica Agricola Comuna (PAC), un subiect catalogat drept spinos de majoritatea liderilor europeni. Prin intermediul acestei politici, o mare parte din agricultorii din cele 25 de state UE primeste subventii in scopul de a-si putea moderniza conditiile de munca si a mari productivitatea.

BENEFICIARI. Totusi nemultumirile sunt din ce in ce mai mari in randul agricultorilor, avand in vedere ca unele state europene sunt privilegiate fata de altele in ceea ce priveste acordarea fondurilor, cum ar fi cazul Frantei si al Poloniei.

In plus, de banii europeni beneficiaza si marii proprietari de pamanturi, precum Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii si fiul sau, Charles, care au primit in cadrul PAC, in perioada 2003-2004, aproximativ 1,5 milioane de euro. In cazul in care comisarul european pentru Agricultura, Marian Fischer Boel, isi va duce pana la capat propunerea de directiva care vizeaza reducerea masiva a subventiilor marilor proprietari, atunci familia regala britanica se va afla pe "lista neagra", pierzand din buzunar cateva milioane de euro. Ideea lui Boel urmareste in fond un scop nobil, sa ia banii de la cei bogati si sa-i ofere agricultorilor mai saraci.

Nemultumirile marilor proprietari britanici nu au intarziat sa apara, acestia bazandu-si contraargumentele pe faptul ca orice mic agricultor poate deveni mare proprietar.

×
Subiecte în articol: externe