x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria – Protest / Capete de animale, cadou pentru guvernanti

Bulgaria – Protest / Capete de animale, cadou pentru guvernanti

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Aug 2008   •   00:00
Bulgaria – Protest / Capete de animale, cadou pentru guvernanti

12:56 • Agricultorii bulgari, care protesteaza de citeva saptamini fata de politica Guvernului si subventiile neplatite, intra de miercuri in greva efectiva si au anuntat ca le vor trimite capete de animale sefilor celor trei partide din coalitia de guvernare, informeaza Sofia News Agency.

Agricultorii bulgari, care protestează de cîteva săptămîni faţă de politica Guvernului şi subvenţiile neplătite, intră de miercuri în grevă efectivă şi au anunţat că le vor trimite capete de animale şefilor celor trei partide din coaliţia de guvernare, informează Sofia News Agency.

 

 

NERVI. Sute de producători de lapte şi agricultori din toată ţara vor intra în grevă efectivă de miercuri, după o serie de greve de avertisment. Anunţul a fost făcut oficial de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Lapte, Adrian Ţakonski. Acţiunile de protest vor începe simultan în regiunile Veliko Tîrnovo, Stara Zagora, Plovdiv, Vraţa, Kardjali, Tervel şi Goţe Delcev. În urmă cu o săptămînă, în cadrul unei serii de proteste ale agricultorilor la Sofia, aceştia au tăiat chiar viţei în public. Adrian Ţakonski şi alţi trei fermieri au fost arestaţi din acest motiv, potrivit poliţiei. De data aceasta, ei ameninţă că le vor trimite capetele animalelor tăiate liderilor coaliţiei tripartite de guvernare, care "au distrus sectorul de creşetere a animalelor din Bulgaria". O reprezentantă a Ministerului Agriculturii preciza, săptămîna trecută, că subvenţiile pentru producătorii de lapte şi compensaţiile pentru secetă datorate de stat au fost suspendate din cauza epuizării fondurilor de la buget cu această destinaţie.

 

×
Subiecte în articol: externe