x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Şeful statului vorbeşte despre alegeri anticipate

Bulgaria: Şeful statului vorbeşte despre alegeri anticipate

de Marina Constantinoiu    |    05 Iul 2013   •   22:29

Într-un discurs către naţiune, consacrat situaţiei politice din Bulgaria în contextul protestelor antiguvernamentale care au loc de mai bine de trei săptămâni, preşedintele bulgar Rosen Plevneliev s-a declarat în favoarea organizării de alegeri anticipate.

“De 22 de zile au loc în Bulgaria proteste şi nu văd niciun om politic care să ţină cont de ceea ce se întâmplă şi să explice naţiunii în termeni clari ce intenţionează să facă. Dacă nimic nu poate ajuta, dacă nicio tentativă de a găsi un acord nu este făcută, atunci singura soluţie democratică este organizarea de alegeri”, a declarat acesta, potrivit AFP.

"Nimeni nu poate să mă convingă că alegerile sunt ceva rău. Să-i ameninţăm pe oameni cu alegeri este ca şi cum le-am spune că statul de drept ar putea fi periculos. Eu nu cred că alegerile ar putea dăuna vreunui stat sau cetăţenilor lui", a afirmat şeful statului bulgar. El a precizat că nu are dreptul să se pronunţe în legătură cu o eventuală demisie a Guvernului sau cu data la care să fie organizate alegeri, subliniind însă că este inadmisibil ca o parte a societăţii să protesteze de mai bine de 22 de zile, iar cealaltă să se prefacă că nu o vede.

×
Subiecte în articol: bulgaria