x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgarii, supărăţi pe ambasadorul Franţei

Bulgarii, supărăţi pe ambasadorul Franţei

04 Oct 2010   •   00:00

Liderii Bulgariei îl critică, la unison, pe pe ambasadorul Franţei la Sofia, Etienne de Poncins, aflat la final de mandat, pentru unele comentarii legate de poziţia Sofieie faţă de aderarea europeană a Turciei, informează site-ul Novinite.com.



Ambasadorul spusese că Bulgaria ar trebui să îşi stabilească poziţia faţă de aderarea Turciei la UE. După reacţia preşedintelui Gheorghi Părvanov a urmat, ceva mai "spumoasă", cea a premierului Boiko Borisov. "Nu văd nici un motiv pentru care ar trebui să răspund la ceea ce a declarat ambasadorul francez la plecarea din Bulgaria. Suntem un stat suveran şi îi tratăm pe ambasadorii străini cu respectul cuvenit, dar şi-au depăşit drepturile din Bulgaria prin multe declaraţii", a declarat Borisov.

"Cred că în prezenţa colegului meu Erdogan (Recep Tayyip Erdogan, premierul Turciei - n.r.), când rezolvăm probleme complicate între Bulgaria şi Turcia, care există de sute de ani, nu are nici un sens să comentez declaraţiile unui funcţionar care plecă din Bulgaria, nici nu ar fi trebuit să mă întrebaţi", a reacţionat premierul bulgar.

"Dacă ambasadorul bulgar de la Paris ar merge la Sarkozy şi i-ar acorda un astfel de sfat, cred că ar fi expulzat din Franţa", a mai spus Borisov.

×
Subiecte în articol: externe