x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bursele europene scad din nou, după declinul din SUA

Bursele europene scad din nou, după declinul din SUA

08 Feb 2018   •   20:46
Bursele europene scad din nou, după declinul din SUA

Turbulenţele au revenit joi pe pieţele financiare globale, bursele europene urmând tendinţa bursei de pe Wall Street, transmite Reuters.

Indicele bursier pan-european STOXX 600 a scăzut cu 1,8% iar Mikael Jaccoby, de la firma de brokeraj Oddo, a explicat că "pieţele resimt acum o aversiune faţă de risc iar redresarea a eşuat".

La închiderea şedinţei bursiere de joi, indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a înregistrat un declin de 1,49%, la 7.170,69 puncte, în timp ce indicele DAX al bursei de la Frankfurt a scăzut cu 2,62%, 12.260,29 puncte, iar indicele CAC 40 al Bursei de la Paris înregistra un recul de 1,98%, la 5.151,68 puncte.

"Nu este ieftin, dar este mai aproape de valoarea corectă. Pentru prima dată în ultimele săptămâni, piaţa este verticală, după ce în ultimele luni valoarea acţiunilor era extrem de ridicată. Din acest punct de vedere, corecţia pe care o vedem acum este de fapt extrem de folositoare", a apreciat analistul Pierre Bose, de la Credit Suisse.

Sectorul financiar a limitat pagubele pe pieţele bursiere europene, în urma câştigurilor solide raportate joi de UniCredit şi Societe Generale, ale căror acţiuni au urcat cu 2,1% şi, respectiv, 1,9%.

Şi Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de joi în scădere, indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 0,74%, indicele Standard and Poor's 500 a scăzut cu 0,52%, în timp ce indicele Nasdaq s-a depreciat cu 0,43%.

Traderii avertizează însă că noi turbulenţe nu pot fi excluse având în vedere că volatilitatea rămâne ridicată după prăbuşirea istorică înregistrată luni de indicele Dow Jones. "Este prea devreme să spunem că acesta este sfârşitul acestui acces de slăbiciune", subliniază Michael Hewson, analist la CMC Markets UK. AGERPRES

×
Subiecte în articol: bursele europene scad declin sua