x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Câine otrăvit, tratat cu vodcă! Metoda a funcţionat perfect

Câine otrăvit, tratat cu vodcă! Metoda a funcţionat perfect

17 Ian 2013   •   07:41
Câine otrăvit, tratat cu vodcă! Metoda a funcţionat perfect

Un pui de căţel care risca să moară după ce a lins antigel de pe piesele de maşină din garajul stăpânilor săi a fost salvat de la moarte de veterinari cu ajutorul unei sticle de vodcă, pentru că etanolul, tratamentul standard, lipsea din cabinet.

Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, în oraşul Trugania din Australia. Puiul de câine, din rasa American Staffordshire, pe nume Cleo, a lins antigel în garajul stăpânilor săi. În mai puţin de 30 de minute, Cleo abia mai stătea pe picioare şi refuza hrana.

Stăpânii au dus câinele imediat la veterinar, unde s-a constatat că insuficienţa renală era iminentă din cauza ingerării de antigel.

"Câinele avea doar trei kilograme, deci nu era nevoie de mult antigel pentru a muri otrăvit. Stăpânii au făcut bine că au adus-o atât de repede la clinică", a povestit veterinarul Scott Hall, care a tratat câinele.

La momentul respectiv, însă, a existat o problemă. Clinica nu mai avea etanol, care este tratamentul standard în astfel de intoxicări. O asistentă şi-a amintit că are o sticlă de vodcă în maşină, veterinarul decizând că poate folosi această băutură.

Alcoolul opreşte reacţia chimică din ficat care cauzează insuficienţa renală. Vodca a fost administrată câinelui prin picături în nas şi prin turnarea acesteia în stomac.

Pentru tratamentul câinelui s-a folosit o treime din sticla de vodcă. Cleo s-a însănătoşit complet, între timp.

Vodca a fost folosită recent şi la salvarea a doi elefanţi, de la un circ ambulant aflat, la acel moment, lângă oraşul siberian Novosibirsk. Adăpostul elefanţilor a luat loc, aceştia fiind nevoiţi să stea afară, la temperaturi foarte scăzute, până să fie găsit un camion şi închiriată o sală de gimnastică din oraş, unde elefanţii să fie cazaţi.

Pentru ca elefanţii care nu suportă frigul să nu păţească nimic, circarii le-au dat vodcă, susţinând că datorită băuturii aceştia au putut sta ore în şir în frig, fără să facă pneumonie sau să moară. 

×