x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Are cancer testicular, dar adevărata veste proastă a primit-o abia după ce s-a operat

Are cancer testicular, dar adevărata veste proastă a primit-o abia după ce s-a operat

20 Feb 2013   •   13:49
Are cancer testicular, dar adevărata veste proastă a primit-o abia după ce s-a operat
Sursa foto: Thinkstock

Un pacient de 48 de ani, care suferă de cancer la unul dintre testicule, a fost operat, recent, la un spital din oraşul britanic Salisbury, însă medicii au făcut o eroare gravă. I-au scos testiculul sănătos. Pacientul a dat în judecată spitalul după ce a aflat că, deşi testiculul sănătos a fost reataşat, nu va mai putea face copii.

Medicii care l-au operat pe bărbat şi-au dat seama că scoseseră testiculul greşit după 40 de minute de la începerea procedurii. Testiculul a fost pus într-o pungă cu gheaţă, până când un chirurg plastician a putut veni să-l reataşeze.

Bărbatul, patron al unei mici companii din Anglia, spune că din cauza operaţiei a devenit infertil. Acesta are deja copii cu fosta soţie, însă nu va mai putea face alţi copii cu noua parteneră de viaţă.

Se pare că bărbatul va solicita despăgubiri de un milion de lire sterline.

"Este un incident regretabil şi cerem din nou scuze pacientului. Acesta a fost anunţat imediat după operaţie ce s-a întâmplat şi felul în care situaţia a fost rectificată", a declarat conducerea spitalului.

În urma incidentului, procedurile privind operaţiile de acest gen au fost schimbate, pentru a se evita o nouă eroare de acest tip.

Cancerul testicular este una dintre cele mai curabile forme de cancer, mai ales când este detectat timpuriu. 

×