x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine sunt candidații pentru vicepreședinte al SUA, în echipa Kamalei Harris

Cine sunt candidații pentru vicepreședinte al SUA, în echipa Kamalei Harris

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   14:45
Cine sunt candidații pentru vicepreședinte al SUA, în echipa Kamalei Harris
Sursa foto: Hepta

Kamala Harris va începe săptămâna viitoare un turneu în SUA împreună cu noul său vicepreședinte, ceea ce indică faptul că este probabil la câteva zile distanță de a-și anunța alegerea acestuia, potrivit BBC.

Grupul de candidați pentru funcția de vicepreședinte democrat a fost redus la cinci, potrivit CBS, partenerul BBC din SUA.

O decizie este necesară înainte de Convenția Națională Democrată, care începe la 19 august la Chicago, precedând alegerile prezidențiale din noiembrie.

După ce va fi anunțat vicepreședintele lui Harris, se așteaptă ca cei doi să facă un tur al SUA, vizitând Philadelphia, Pennsylvania; Detroit, Michigan; Las Vegas, Nevada; Raleigh, Carolina de Nord; Phoenix, Arizona; Savannah, Georgia; și vestul statului Wisconsin.

Iată o privire asupra celor cinci pretendenți din lotul final, potrivit CBS.

Josh Shapiro, guvernatorul Pennsylvaniei. Acest guvernator carismatic și popular ar putea-o ajuta pe Harris să cucerească Pennsylvania - un stat care trebuie neapărat să câștige pentru democrați. Shapiro, în vârstă de 51 de ani, a înregistrat cote de aprobare ridicate de când a fost ales în 2022 și a făcut incursiuni pentru democrați într-un stat care i-a revenit lui Trump în alegerile din 2016. El a ținut prima pagină a ziarelor naționale după ce a lucrat rapid la reconstrucția unui pod prăbușit pe o autostradă centrală din Philadelphia anul trecut. Repararea rapidă a fost salutată de mulți ca fiind punctul perfect de discuție privind infrastructura pentru un potențial candidat la președinție în 2028. El ar fi primul vicepreședinte evreu dacă va fi ales de Harris și de alegătorii americani în noiembrie. Shapiro și-a exprimat sprijinul ferm pentru Israel în războiul din Gaza, iar criticile sale la adresa protestelor studenților din campusurile școlare din statul său ar putea crea diviziuni în Partidul Democrat și în cursa pentru funcție.

Mark Kelly, senator de Arizona. Senatorul din statul Arizona are un CV impresionant care ar putea atrage alegătorii de ambele părți ale culoarului. Fostul pilot de luptă al Marinei și astronaut Nasa a petrecut mai mult de 50 de zile în spațiu în cadrul mai multor misiuni. Dar Kelly, în vârstă de 60 de ani, este mai nou în slujba Washingtonului. El a fost învestit în funcție în decembrie 2020. Soția sa este Gabby Giffords, care a fost împușcată în cap în 2011 în Arizona, în timp ce făcea parte din Camera Reprezentanților. De atunci, Gabby Giffords a devenit una dintre principalele voci ale legilor privind siguranța armelor de foc, iar povestea personală a cuplului ar putea rezona cu alegătorii. Poziția fermă a lui Kelly privind frontierele și criticile ocazionale ale administrației Biden ar putea contribui la atragerea alegătorilor independenți și conservatori. Dacă va fi ales, partidul va trebui să ocupe locul vacant din Senat într-un stat-cheie.

Andy Beshear, guvernatorul statului Kentucky. Guvernatorul democrat este apropiat de Kamala Harris de mult timp. Beshear, în vârstă de 46 de ani, a reușit să își croiască o carieră de succes ca democrat într-un stat pe care Donald Trump l-a câștigat cu 20 de puncte în ultimele alegeri. Este o caracteristică atrăgătoare care ar putea îndulci lista democraților. El a acordat o serie de interviuri virale în care a criticat alegerea lui Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte, JD Vance, și opiniile sale cu privire la regiunea Appalachia. „El nu este de aici”, a spus Beshear despre proaspătul senator de Ohio în interviuri la CNN și MSNBC. El l-a numit pe Vance „impostor” și „fals” pentru descrierile sale ale regiunii și ale locuitorilor acesteia în cartea sa, Hillbilly Elegy. „Acesta este un tip care obișnuia să vină câteva săptămâni pe vară, în cel mai bun caz, în Kentucky și apoi a scris o carte în care pretinde că ne cunoaște, că ne înțelege cultura”, a declarat Beshear pentru Des Moines Register. „I-a numit pe oamenii mei leneși, iar aceștia sunt minerii de cărbune care au construit această țară”. Beshear discută deschis despre credința sa creștină și despre impactul acesteia asupra personalității și activității sale. Sprijinirea educației publice și protejarea drepturilor reproductive sunt, de asemenea, aspecte esențiale pentru el.

Tim Walz, guvernator Minnesota. Walz este un lider testat în luptă, care a servit 12 ani în Congres înainte de a deveni guvernator în 2018. El a câștigat atenția la nivel național pentru strategia sa de a-i numi pe Donald Trump și JD Vance, pur și simplu, „ciudați”. Fraza a prins la un număr de democrați - inclusiv la Kamala Harris. „Este doar un tip ciudat, ciudat”, a spus Walz despre Trump în timpul unui eveniment de strângere de fonduri luni. Sensibilitatea sa simplă și de orășel din Midwest ar putea atrage alegătorii independenți și conservatori. Bărbatul în vârstă de 60 de ani a condus Minnesota în timpul protestelor din 2020 cu privire la moartea lui George Floyd în Minneapolis. El a folosit Garda Națională pentru a ajuta la înăbușirea demonstrațiilor care - deși în mare parte pașnice pe parcursul mai multor zile - au dus la avarierea unor clădiri și la incendierea unei secții de poliție. Walz a servit 20 de ani în Garda Națională, a predat la liceu și a lucrat, de asemenea, ca antrenor secund de fotbal. Minnesota este, fără îndoială, un stat mai puțin influent, dar ar fi un atu valoros pentru Harris.

Pete Buttigieg, Secretar al Transporturilor. Campania pentru Casa Albă nu ar fi o noutate pentru Buttigieg. În calitate de primar al orașului South Bend, Indiana, acesta a fost favoritul surprinzător al alegătorilor liberali în campania sa primară democrată eșuată din 2020. De atunci, a fost ministru federal al transporturilor și a devenit, fără îndoială, unul dintre cei mai buni comunicatori ai Casei Albe. Abilitățile sale în interviuri și în fața mulțimilor au fost pe deplin puse în evidență în ultimele săptămâni, în timp ce Kamala Harris se apropie de alegerea unui vicepreședinte. În cadrul emisiunii Real Time with Bill Maher, acesta l-a atacat de mai multe ori pe Vance. Buttigieg a declarat că „cunoaște” o mulțime de oameni ca Vance, care „ar spune orice ar trebui” pentru a avansa. Buttigieg, în vârstă de 42 de ani, a subliniat faptul că Vance l-a criticat vehement pe Trump și că acum și-a schimbat tonul pentru a „obține putere”. De asemenea, el a gestionat o serie de crize publice în rolul său de secretar, ajutând la supravegherea răspunsului la deraierea trenului East Palestine în Ohio, la prăbușirea podului Baltimore și la criza de planificare a zborurilor Southwest Airlines în 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kamala Harris vicepresedinte sua