x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carles Puigdemont: Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm

Carles Puigdemont: Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm

06 Apr 2018   •   14:30
Carles Puigdemont: Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm

Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont a postat un mesaj pe Twitter din închisoarea germană pe care urmează să o părăsească şi le-a cerut susţinătorilor săi să nu cedeze, transmite vineri dpa.

"Trebuie să privim spre viitor cu speranţă şi optimism, deoarece avem un drept, dreptul de a nu le permite să ne fure viitorul. Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm", a scris Puigdemont în catalană.

Tweet-ul era precedat de hashtagul #FreeCatalanPoliticalPrisoners.

Biroul său de presă a anunţat că la ora locală 18:00 (16:00 GMT) Puigdemont va susţine o conferinţă de presă la primăria oraşului Neumuenster, unde a fost deţinut în aşteptarea unei decizii cu privire la extrădarea sa către Spania sub acuzaţiile de rebeliune şi deturnare de fonduri publice.

O instanţă din landul german Schleswig Holstein a respins joi acuzaţia de rebeliune din cererea de extrădare formulată de autorităţile spaniole împotriva lui Carles Puigdemont şi a decis că fostul lider catalan poate fi eliberat pe o cauţiune de 75.000 de euro, până când se va lua o decizie privind extrădarea. AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: Carles Puigdemont