x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Romalimenta: Furnizorul francez nu avea cum să confunde vita cu calul

Preşedintele Romalimenta: Furnizorul francez nu avea cum să confunde vita cu calul

09 Feb 2013   •   17:50
Preşedintele Romalimenta: Furnizorul francez nu avea cum să confunde vita cu calul
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Furnizorul francez de carne pentru lasagna, care susţine că a cumpărat respectiva carne din România, trebuie să fi ştiut că este vorba de carne de cal şi nu de vită, a declarat Sorin Minea, preşedintele Patronatului Romalimenta pentru AFP, citat de agerpres.ro.

"Sunt convins că importatorul ştia că nu este carne de vită, deoarece carnea de cal are un gust, o culoare şi o textură specifice", a declarat Minea.

Potrivit declaraţiilor sale, în România există trei abatoare care se ocupă cu sacrificarea cailor şi le exportă carnea către ţări din Uniunea Europeană, îndeosebi către Franţa şi Italia.

"Este o operaţiune legală care se face în conformitate cu normele în vigoare", a subliniat Minea, care a precizat că importatorii fac în general analize ca să verifice calitatea cărnii.

"Dar, pentru a stabili tipul cărnii, trebuie făcută o analiză specifică şi aceasta se face doar dacă există o anumită suspiciune", a explicat Minea. 

Producătorul francez susţine că vina aparţine în totalitate producătorului român, care i-ar fi vândut carne de cal, mai ieftină, în loc de carne de vită. Mai mult, producătorul francez vrea să dea în judecată partenerul român.

×
Subiecte în articol: carne cal lasagna