x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă afirmă că Rusia folosește alimentele drept arme

Casa Albă afirmă că Rusia folosește alimentele drept arme

30 Oct 2022   •   13:00
Casa Albă afirmă că Rusia folosește alimentele drept arme
Sursa foto: Hepta

Decizia Rusiei de a-și suspenda participarea la acordul de export al cerealelor mediat de Națiunile Unite „transformă alimentele în arme", a declarat sâmbătă Casa Albă, conform CNN.

"Orice discuție din partea Rusiei de a întrerupe aceste exporturi critice de cereale este în esență o declarație că oamenii și familiile din întreaga lume ar trebui să plătească mai mult pentru alimente sau să fie înfometați", a declarat Adrienne Watson, purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.

"Rusia încearcă din nou să folosească războiul pe care l-a declanșat ca pretext pentru a transforma alimentele în arme, având un impact direct asupra națiunilor aflate în nevoie și asupra prețurilor globale ale alimentelor și exacerbând crizele umanitare și insecuritatea alimentară deja grave", se mai arată în declarație.

Rusia a declarat că nu va mai participa la acordul cu Ucraina după atacurile cu drone asupra orașului Sevastopol din Crimeea, a anunțat sâmbătă Ministerul rus al Apărării.

În iulie, după luni de negocieri, miniștrii din Ucraina și Rusia au semnat un acord intermediat de ONU și Turcia. Rusia s-a angajat să deblocheze porturile de la Marea Neagră pentru a permite trecerea în siguranță a cerealelor și a semințelor oleaginoase - unele dintre cele mai importante exporturi ale Ucrainei.

"Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră a transportat deja peste 9,3 milioane de tone de cereale și a făcut să scadă prețurile în întreaga lume. A fost un succes extraordinar și trebuie să continue", se arată în declarația Casei Albe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cereale ucraina alimente arme