x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catastrofa din Ucraina. Premierul australian: "Este foarte posibil ca multe corpuri să fie încă acolo, unde s-a prăbuşit avionul"

Catastrofa din Ucraina. Premierul australian: "Este foarte posibil ca multe corpuri să fie încă acolo, unde s-a prăbuşit avionul"

23 Iul 2014   •   11:27
Catastrofa din Ucraina. Premierul australian: "Este foarte posibil ca multe corpuri să fie încă acolo, unde s-a prăbuşit avionul"
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

"Este foarte posibil ca multe corpuri" să se afle încă, "în aer liber", la locul prăbuşirii avionului Malaysia Airlines doborât săptămâna trecută în estul Ucrainei, a declarat miercuri premierul australian Tony Abbott, în timp ce primele trupuri neînsufleţite urmau să fie transportate în Olanda, informează France Presse, conform Agerpres.

'Este foarte posibil ca multe corpuri să fie încă acolo, în aer liber, sub soarele verii europene, supuse interferenţelor şi ravagiilor căldurii şi animalelor', a estimat şeful guvernului de la Canberra.

Tony Abbot a făcut, din nou, apel la 'ample căutări pentru recuperarea' tuturor cadavrelor de la locul prăbuşirii, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatişti proruşi. El s-a declarat 'profund îngrijorat' şi a estimat că 'până în prezent' operaţiunile de recuperare a corpurilor 'nu s-au desfăşurat într-un mod profesionist'.

Un prim avion urmează să decoleze miercuri dimineaţă de pe aeroportul din Harkov, în Ucraina, pentru a transporta în Olanda trupurile neînsufleţite ale persoanelor de la bordul avionului malaezian, care a fost doborât, cel mai probabil, de o rachetă sol-aer din zona controlată de rebelii proruşi. Vor fi efectuate teste pentru indentificarea corpurilor înainte ca acestea să poată fi returnate familiilor lor.

Numărul exact al corpurilor din trenul frigorific care le-a transportat din micul orăşel Torez la Harkov, capitală regională în est, dar care este controlată de guvernul ucrainean, nu este cunoscut.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) evocase marţi circa 200 de cadavre, în timp ce premierul olandez Mark Rutte a vorbit de 282,'potrivit unor informaţii neconfirmate'.

×
Subiecte în articol: avion prabusit ucraina