x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Catastrofele naturale au adus pagube de 77 miliarde de dolari în primul semestru din 2021

Catastrofele naturale au adus pagube de 77 miliarde de dolari în primul semestru din 2021

12 Aug 2021   •   17:09
Catastrofele naturale au adus pagube de 77 miliarde de dolari în primul semestru din 2021

Catastrofele naturale care au avut loc în primul semestru din acest an se ridică la 77 miliarde de dolari, sub media de 108 miliarde de de dolari din ultimii zece ani. Este vorba  despre incendii și accidente industriale, arată grupul elveţian de asigurări Swiss Re, citat de AFP.

Mare parte din pierderi, respectiv 74 miliarde de dolari, au fost cauzate de catastrofele naturale, în timp ce dezastrele provocate de oameni s-au ridicat la 3 miliarde de dolari. Circa 4.500 de persoane au murit sau sunt dispăruți. 

În primul semestru din 2020, pierderile s-au ridicat la 114 miliarde de dolari. Cu toate acestea, incendiile, inundațiile, expoziile din această vară vor crește semnificativ costurile. La acestea contribuie ș uraganele de pe continentul nord-american.

Costurile suportate de asiguratori s-au majorat cu 4% în primele șase luni din 2021, ajungând la 42 de miliarde de dolari, din care 40 de miliarde de dolari sunt pentru catastrofe naturale. Cele mai mari sunt din cauza cutremurelor din Japonia și Noua Zeelandă. 

Efectele schimbărilor climatice a dus la creșterea valorilor termice, inundații, secetă dar și la grindină, incendii de vegetație. 

 

×