x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Khashoggi. Emiratele avertizează împotriva oricărui act de „destabilizare” a Arabiei Saudite

Cazul Khashoggi. Emiratele avertizează împotriva oricărui act de „destabilizare” a Arabiei Saudite

19 Oct 2018   •   17:17
Cazul Khashoggi. Emiratele avertizează împotriva oricărui act de „destabilizare” a Arabiei Saudite

Emiratele Arabe Unite (EAU) au avertizat vineri împotriva oricărei tentative de 'destabilizare' a Arabiei Saudite pe fondul criticilor din ce în ce mai puternice faţă de Riad, la peste două săptămâni de la dispariţia încă neelucidată a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, informează AFP. 

Pe contul său de Twitter, ministrul de externe al EAU, Anwar Gargash, a subliniat poziţia 'fermă' a Abu Dhabi împotriva 'politizării' (cazului) şi tentativelor de destabilizare a Arabiei Saudite'. 

Jurnalistul, un critic al regimului saudit, nu a mai fost văzut de când a intrat la 2 octombrie în consulatul ţării sale din Istanbul pentru un demers administrativ. Responsabilii turci afirmă că el a fost asasinat de un comando special sosit de la Riad. 

'Securitatea, stabilitatea regiunii, precum şi locul ei pe scena internaţională depind de Arabia Saudită şi de ponderea sa politică, economică şi religioasă', a afirmat ministrul citat, avertizând împotriva confuziei între a căuta adevărul şi luarea Riadului ca ţintă. 

Arabia Saudită, a cărei imagine a avut de suferit teribil de pe urma acestui caz, este supusă unei presiuni internaţionale considerabile, notează AFP. 

Preşedintele american Donald Trump a apreciat joi că jurnalistul 'se pare' că este mort şi a ameninţat Riadul cu consecinţe 'severe'. 

Regatul saudit a dezminţit până acum orice implicare în dispariţia lui Khashoggi, dar presa turcă a publicat o serie de informaţii ce dovedesc contrariul.

AGERPRES

×