x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Khashoggi: SUA mai au nevoie de câteva săptămâni pentru a impune sancțiuni contra celor vinovați

Cazul Khashoggi: SUA mai au nevoie de câteva săptămâni pentru a impune sancțiuni contra celor vinovați

02 Noi 2018   •   08:49
Cazul Khashoggi: SUA mai au nevoie de câteva săptămâni pentru a impune sancțiuni contra celor vinovați

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a estimat joi că va fi nevoie încă "de câteva săptămâni" înainte ca SUA să dispună de suficiente dovezi pentru a putea impune sancţiuni la adresa celor responsabili de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, informează vineri AFP. 

"Continuăm să examinăm conţinutul faptelor. Suntem pe cale de a examina punerea în aplicare a unor sancţiuni împotriva persoanelor pe care am fost în măsură să le identificăm până acum - care au participat la crimă", a explicat Pompeo la postul de radio KMOX. Însă "aceasta va mai dura probabil alte câteva săptămâni, înainte să avem suficiente elemente pentru a pune cu adevărat în aplicare aceste sancţiuni, dar cred că vom fi în măsură să reuşim", a adăugat el, amintind că preşedintele american Donald Trump a afirmat că SUA "vor cere socoteală persoanelor implicate în comiterea oribilei crime". 

Parchetul turc a dezvălui miercuri circumstanţele morţii jurnalistului saudit, ucis în 2 octombrie prin "strangulare" după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, înainte ca trupul său să fie dezmembrat. 

Pompeo a estimat la scurt timp după acest anunţ că "uciderea, asasinarea lui Jamal Khashoggi în consulatul din Turcia încalcă regulile dreptului internaţional". 

La postul de radio KMOX, şeful diplomaţiei americane a dezvăluit că SUA aveau "profunde şi lungi relaţii strategice cu Arabia Saudită, dar în acelaşi timp uciderea lui Jamal Khashoggi în consulatul din Turcia este inacceptabilă". "Nu o vom susţine şi nu vom permite ca aceasta să rămână fără consecinţe", a continuat Pompeo, subliniind totodată că SUA "intenţionează să se asigure că relaţiile lor (cu Riadul) rămân intacte".

AGERPRES

×