x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cazul Skripal.Şeful diplomaţiei ruse afirmă că Londra vrea să distragă atenţia de la Brexit

Cazul Skripal.Şeful diplomaţiei ruse afirmă că Londra vrea să distragă atenţia de la Brexit

15 Mar 2018   •   15:58
Cazul Skripal.Şeful diplomaţiei ruse afirmă că Londra vrea să distragă atenţia de la Brexit

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a acuzat guvernul britanic că se foloseşte de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal pentru a 'distrage atenţia' de la dificultăţile legate de Brexit, relatează joi AFP. 

'Este clar că Londra se află într-o situaţie foarte dificilă în ceea ce priveşte negocierile cu Uniunea Europeană legate de Brexit', a declarat Lavrov într-un interviu acordat presei străine. 

'Popularitatea acestui guvern este în continuă scădere', a afirmat el. 'Această modalitate de a organiza provocări în jurul cazului Serghei Skripal distrage atenţia', a mai spus şeful diplomaţiei ruse. 

Serghei Skripal, fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), şi fiica sa Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra susţine că cei doi au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de uz militar de fabricaţie rusă. 

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi şi că suspendă relaţiile bilaterale cu Rusia, considerând că Moscova este 'vinovată' de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury 

Kremlinul a promis joi un răspuns rapid după decizia 'absolut iresponsabilă' a Londrei. 

Acuzând autorităţile britanice că doresc să 'intensifice retorica antirusă în mod conştient şi arogant până la isterie', Lavrov a reiterat că 'Rusia rămâne deschisă dialogului'.

AGERPRES

×