x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CE PROSTIE! Un conducător al talibanilor şi-a postat pe Twitter locaţia. Americanii promit să-l viziteze!

CE PROSTIE! Un conducător al talibanilor şi-a postat pe Twitter locaţia. Americanii promit să-l viziteze!

06 Oct 2014   •   10:45
CE PROSTIE! Un conducător al talibanilor şi-a postat pe Twitter locaţia. Americanii promit să-l viziteze!


În ceea ce s-ar putea descrie ca o greşeală fatală, purtătorul de cuvânt al talibanilor din Afganistan a trimis în mod accidental un mesaj pe Twitter în care a furnizat şi coordonatele geografice al ascunzătorii sale din Pakistan.

Zabihullah MujahidCa, în vârstă de 42 de ani, a dorit să posteze un mesaj pe Twitter prin care organizaţia pe care o reprezintă îşi revendica un atac împotriva forţelor americane, comis vineri. Numai că, încurcându-se în hăţişul platformei de socializare, a lăsat să se propage şi informaţii despre poziţia geografică de unde a fost expediat tweet-ul.

Simţind că mesajul este un grav atentat la inteligenţa sa, talibanul a revenit cu un alt tweet în cursul zilei următoare, în care explica "scurgerea de informaţii" ca făcând parte dintr-un complot al necredincioşilor inamici.
Şi s-ar putea să aibă dreptate, dacă prin complotul inamicilor săi înţelege exact faptul că  forţele americane urmează să folosească geolocaţia primită în ghidarea dronelor, care vor fi trimise să-l anihileze.


×