x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce s-a întâmplat cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea

Ce s-a întâmplat cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea

28 Ian 2014   •   19:49
Ce s-a întâmplat cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea

Misterul dispariţiei unei fiole cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea dintr-o biserică din Abruzzo a fost elucidat.

Oamenii care au grijă de micuţa Biserică Sfântul Petru de Ienca, din munţii Abruzzo, în apropiere de Aquila, au descoperit că fiola cu sângele Papei , ce se afla într-un relicvar din aur care dispăruse la sfârşitul săptămânii trecute, a fost furată de hoţi. Infractorii pătrunseseră prin efracţie în biserică, dezvăluie The Guardian.

O femeie care face parte din cei care au grijă de biserică a povestit că a găsit o fereastră spartă, duminică dimineaţă şi că a chemat poliţia. Când oamenii legii au intrat în lăcaş, s-a descopeirt că fiola cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea dispăruse cu relicvar cu tot şi că, din Biserică, mai lipsea şi un crucifix.  

Relicvarul, făcut din aur şi sticlă, în care se afla fiola cu sânge, era păstrat într-o nişă din biserică. Publicaţia italiană Corrieri comenta că dispariţia fiolei seamănă mai degrabă cu “o răpire”, şi nu cu un furt şi că hoţii ar putea să ceară recompensă pentru înapoierea acesteia. În afară de relicvar şi crucifix, din biserică nu au dispărut şi alte obiecte.

Papa Ioan Paul al II-lea a murit în 2005. El iubea enorm regiunea Abruzzo şi se spune că, uneori, pleca de la Vatican şi venea acolo ca să schieze, să urce pe munte şi să se roage în această biserică.

După moartea Papei, care a domnit la Vatican 27 de ani, secretarul lui personal, Cardinalul Stanislaw Dziwisz, ar fi oferit comunităţii din Abruzzo sângele Papei  pentru dragostea fostului Suveran Pontif pentru această regiune şi oamenii săi.

Mostre cu sângele Papei au fost prelevate după ce Suveranul Pontif a fost salvat din atentatul în care era să moară, în Piaţa Sfântul Petru, în data de 13 mai 1983. (Sânziana Stancu)

×