x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce se va întâmpla cu economia Chinei în următorii ani

Ce se va întâmpla cu economia Chinei în următorii ani

06 Sep 2020   •   19:00
Ce se va întâmpla cu economia Chinei în următorii ani

Numărul tot mai mare de investiţii în China va propulsa yuanul, care va deveni în următorii 10 ani a treia monedă a planetei, fiind depăşită doar de dolarul american şi euro, estimează Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite.

Guvernul de la Beijing a încercat constant în ultimii ani să promoveze yuanul pe plan internaţional.

În prezent, acesta reprezintă 2% din tranzacţiile la nivel mondial, însă ar putea ajunge la 5-10% până în 2030, depăşind yenul japonez şi lira sterlină.

Se estimează că a doua mare economie mondială, după Statele Unite, va urca pe poziția întâi în următoarele decenii. Aceasta a crescut de 50 de ori față de nivelurile înregistrate în 1980.

În timpul ultimei crize financiare, China a devenit principalul investitor al planetei, într-o perioadă în care marile puteri erau mult prea slăbite din punct de vedere economic. Astăzi, în contextul pandemiei de coronavirus, ţara estimează o creştere de 1% a Produsului Intern Brut (PIB), în condițiile în care toate marile economii sunt în recesiune. Totuşi, acest avans reprezintă cea mai slabă creştere din ultimii 40 de ani.

Mediafax

×
Subiecte în articol: China yuan economie