x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce spune ambasadorul SUA la Chișinău despre un eventual atac al forțelor ruse în Republica Moldova

Ce spune ambasadorul SUA la Chișinău despre un eventual atac al forțelor ruse în Republica Moldova

21 Mar 2022   •   11:47
Ce spune ambasadorul SUA la Chișinău despre un  eventual atac al  forțelor ruse în Republica Moldova
Sursa foto: moldpres

Deocamdată nu există indicii că Rusia va ataca Republica Moldova, transmite Kent Logsdon, ambasadorul SUA la Chișinău, citat de Deschide.md.

"Suntem cu toţii atenţi la orice semn şi la orice ştire, ca să ne dăm seama ce se întâmplă în imediata vecinătate a frontierei Republicii Moldova. În acest moment nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ţinta unui atac, dar suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi a ceea ce se întâmplă în Ucraina", a declarat acesta.

Situația este îngrijorătoare mai ales pentru Ucraina din cauza regiunii pro-ruse Transnistria, partea a R. Moldova, deoarece aerodromul din această zonă poate fi folosit de trupele ruse pentru a ataca Odesa, după cum a precizat anterior generalul forţelor armate ucrainene Serghei Krivonos şi expertul militar ucrainean Oleg Jdanov. 

Și primarul Odesei, Ghennadi Truhanov, a spus că trupele ruse ar putea să participe la ofensivă, în același timp cu cele din localitatea Voznesensk, regiunea Nikolaiev.
"Este o intenţie pe care ruşii nu o ascund. Dar până când gruparea de trupe ruse care avansează spre Voznesensk nu va ajunge la Odesa, Transnistria va sta foarte liniştită. Mai ales că noi avem suficiente trupe şi artileria noastră poate ajunge adânc în teritoriul transnistrean", a explicat acesta.

Rusia dispune de numai 3.000 de soldați în Transnistria, un batalion de tancuri, două batalioane motorizate şi unul de artilerie, adevăratul pericol fiind aerodromul.



 

×