x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceca, văduva lui Arkan, inculpată pentru deturnare de fonduri şi deţinere ilegală de arme

Ceca, văduva lui Arkan, inculpată pentru deturnare de fonduri şi deţinere ilegală de arme

de Marina Constantinoiu    |    29 Mar 2011   •   14:21

Svetlana Raznatovic, cunoscută publicului drept Ceca, văduva liderului paramilitar sârb Zeljko Raznatovic, zis şi Arkan, a fost inculpată pentru deturnare de fonduri şi deţinere ilegală de arme, au anunţat mass-media sârbe, citate de AFP.

Svetlana Raznatovic este unul dintre starurile muzicii sârbe, numele său de scenă fiind Ceca.

Ea a fost acuzată de Parchetul din Belgrad că a deturnat patru milioane de mărci germane (circa două milioane de euro) şi 3,5 milioane de dolari proveniţi din vânzarea a zece jucători, pe vremea când ea se afla la conducerea clubului de fotbal Obilic din Belgrad.

Alte trei persoane, printre care şi sora doamnei Raznatovic, Lidija Velickovic-Ocokoljic, precum şi doi angajaţi ai clubului Obilic, Dragisa Binic şi Jovan Dimitrijevic, mai sunt inculpate în această afacere. Actul de inculpare se referă la vânzarea a zece jucători ai clubului Obilic. În plus, văduva lui Arkan este inculpată şi pentru deţinere ilegală de arme, a anunţat Parchetul. În locuinţa sa din Belgrad au fost descoperite 11 pistoale, cu ocazia unei percheziţii efectuate în 2003 în cadrul anchetei privind asasinarea premierului sârb proeuropean, Zoran Djindjic. Bănuită că a ajutat autorii atentatului, doamna Raznatovic a fost arestată la acea vreme şi deţinută timp de mai multe luni, dar ulterior pusă în libertate, în lipsă de probe. Parchetul a deschis o anchetă privind armele descoperite în posesia sa, precum şi pe marginea finanţelor clubului Obilic pe care l-a preluat după moartea soţului său, care era proprietarul clubului până la asasinarea sa, în ianuarie 2000 la Belgrad.

Cântăreaţa, care a vândut mai multe milioane de discuri, s-a măritat în 1995, căsătoria celor doi fiind foarte mediatizată.

×