x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cecenia acordă 1.000 de dolari familillor care-şi botează copiii după numele Profetului Mohamed

Cecenia acordă 1.000 de dolari familillor care-şi botează copiii după numele Profetului Mohamed

14 Ian 2014   •   11:52
Cecenia acordă 1.000 de dolari familillor care-şi botează copiii după numele Profetului Mohamed

Liderul cecen, Ramzan Kadyrov, a anunţat că familiile care îşi vor boteza copiii născuţi luni cu numele Profetului Mohamed vor primi o recompensă de 1.000 de dolari.

Pe 13 ianuarie, în tradiţia sunnită este marcată naşterea Profetului Mohamed, iar Kadyrov a declarat, printr-o postare pe contul său Instagram, că recompensa va fi acordată celor ce îşi vor boteza nou-născutul în această zi sfântă după numele Profetului, dar şi a oricăreia dintre soţiile ori copiilor acestuia...

Conform RIA Novosti, Kadyrov a mărturisit că ideea a venit din partea mamei sale, Aimani Kadyrova, care va suporta "recompensa" prin intermediul fundaţiei caritabile pe care o conduce aceasta. Liderul cecen nu a precizat dacă de această sumă vor beneficia şi persoanele nerezidente în Cecenia, care doresc să îşi boteze copiii cu aceste nume.

Ramzan Kadyrov, care conduce Cecenia cu o mână de fier este cunoscut pentru extravaganţele sale, precum construirea celei mai mari moschei ruse în capitala republicii separatiste, Grozny. De asemenea, invitaţi personali ai liderului cecen, celebrităţi din show-biz ori din lumea filmului, precum Vanessa May, Hilary Swank ori Jean-Claude Van Damme, au fost recompensaţi regeşte de către Kadyrov.

×