x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cehia ia măsuri de austeritate "diplomatice"

Cehia ia măsuri de austeritate "diplomatice"

de Sînziana Stancu    |    26 Aug 2010   •   00:00

Guvernul ceh a decis să îşi închidă ambasadele din Venezuela, RD Congo, Kenya, Yemen şi Costa Rica, precum şi Consulatul general din Mumbai, din cauza crizei economice.

"Motivele pentru care vor fi închise aceste reprezentanţe diplomatice sunt în principal de ordin bugetar", a precizat ministrul adjunct de Externe, Jiri Schneider, într-un comunicat.

"Este vorba despre o decizie dureroasă", a adăugat el, precizând că aceste misiuni diplomatice vor fi închise începând cu 31 ianuarie 2011, ca o măsură de restrângere a cheltuielilor bugetare. În cadrul reducerii cheltuielilor bugetare, Ministerul de Externe a fost obligat să recurgă şi la o reducere de personal în străinătate, dar şi în Cehia, precum şi la o "limitare substanţială a investiţiilor", se mai arată în comunicatul ministerului.

Opoziţia de stânga a criticat însă vehement decizia Guvernului de la Praga, avertizând că reducerea sau desfiinţarea unor misiuni diplomatice riscă să afecteze grav exporturile Cehiei în ţările respective. În prezent, Cehia are 115 reprezentanţe diplomatice în întreaga lume.

×
Subiecte în articol: externe