x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel mai scump divorţ din istorie

Cel mai scump divorţ din istorie

19 Mai 2014   •   17:49
Cel mai scump divorţ din istorie

A fost supranumit divorţul secolului. Este, în orice caz, divorţul cel mai scump din istorie... După şase ani de judecată, tribunalul de primă instanţă din Geneva s-a pronunţat: oligarhul rus Dmitri Ribolovlev a fost condamnat la plata sumei de 4.020.555.897 de franci elveţieni către viitoarea sa fostă soţie, Elena Ribolovleva, scrie cotidianul elveţian Le Matin.

Miliardarul va fi nevoit să-i transfere în proprietate şi câteva bunuri imobiliare, bijuterii şi opere de artă doamnei Ribolovleva. “Din câte ştiu eu, niciodată nu a fost pronunţată în Elveţia o asemenea condamnare”, a declarat penalistul genevez Marc Bonnant, care a fost apărătorul Elenei Ribolovleva. “Niciodată un oligarh n-a fost nevoit, pe cale judiciară, să se achite de o asemenea datorie la adresa soţiei sale”, a mai spus penalistul elveţian.

Oligarhul rus este cunoscut publicului şi printr-o întâmplare care are legătură şi cu soţia sa. La Cologny, miliardarul a lăsat în urmă un teren în care s-a săpat o gaură imensă, de 20.000 de metri pătraţi, care a primit porecla de “gaura din Cologny”. Acolo, cei doi intenţionau să construiască un “cuibuşor de nebunii” în valoare de 86 de milioane de franci elveţieni. Proiectul s-a dus pe apa Sâmbetei.

Decizia tribunalului, cea referitoare la banii pe care oligarhul trebuie să-i dea fostei soţii, poate fi însă atacată cu apel.


×
Subiecte în articol: Dmitri Ribolovlev