x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 24 de morţi într-o serie de atentate la Bagdad

Cel puţin 24 de morţi într-o serie de atentate la Bagdad

de Agerpres    |    07 Iun 2014   •   23:00
Cel puţin 24 de morţi într-o serie de atentate la Bagdad

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 80 au fost rănite sâmbătă la Bagdad într-o serie de atentate care au vizat în principal cartiere şiite din capitala irakiană, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate şi medicale, citate de AFP.

Şase atentate cu maşină capcană s-au produs în şase cartiere diferite ale Bagdadului. O bombă amplasată la marginea carosabilului a explodat într-un alt cartier.

Aceste atentate nu au fost revendicate pentru moment, însă modul lor de operare - explozii coordonate şi aproape simultane ale maşinilor capcană - reamintesc de cel al insurgenţilor sunniţi.

Anterior în cursul zilei, lupte între forţe irakiene şi jihadişti sunniţi din cadrul grupării Statul Islamic din Irak şi Levant (EIIL) s-au soldat cu 59 de morţi la Mosul (nord).

Pe de altă parte, luptători din EIIL au ţinut ostatici mai multe ore zeci de studenţi ai unei universităţi din Ramadi, la 100 de kilometri vest de Bagdad. Luptele dintre aceşti insurgenţi şi forţele speciale irakiene, sprijinite de armată şi poliţie, care au luat cu asalt zona pentru a-i elibera pe studenţi, continuau în cursul serii.

Irakul se confruntă de peste un an cu o serie de violenţe, în special atacuri ale EIIL, care au atins un nivel nemaiîntâlnit din anul 2008, după un sângeros conflict interconfesional (2006-2008).

În total, mai mult de 4.300 de persoane au fost ucise de la începutul anului, dintre care peste 900 doar în luna mai. 

×
Subiecte în articol: atentat irak atentat Bagdad